„Éld át a nagyváros minden cseppjét!”

Múltba visszanyúló hagyományok

Az Ottakringer Sörfőzde éppen Bécs szívében található. Ez a város utolsó nagy sörfőzdéje, továbbá ez egyben Ausztria utolsó nagy független sörfőzdéinek egyike. Ezen felül a térség kevés élelmiszer feldolgozó üzemei között is megemlítendő. Napjainkban az Ottakringer Sörfőzde a sikeres osztrák vállalkozás egy ritka példáját képviseli, mely a megalapítása óta ugyanabban az épületben folyatja tevékenységét, részben azóta is családi tulajdonban.

Pécsi sörfőzde gép

„Bécs, Ausztria fővárosa, mely méltán nevezhető egy történelméről, kultúrájáról, zenéjéről, művészetéről, életmódjáról és kulináris specialitásairól ismeretes, varázslatos világvárosnak. A Szent István-székesegyház, az Óriáskerék, a schönbrunni kastély, a bécsi kávéházak és a bécsi szelet – és az Ottakringer sör, a bécsi sör.” – Matthias Ortner, Ottakringer Sörfőzde ügyvezető igazgatója

Pécsi sörfőzde gép közelről

Az Ottakringer Sörfőzde nem csupán arra büszke, hogy névadó körzetének egyik legközismertebb karakterisztikájává vált, hanem azonosságtudattal látta el azt és az ott élő polgárokat. 2012-ben felújításra került a sörfőzde épülete, ami alatt a Sörfőzde megnyitotta kapuit a város előtt. Egészen azóta a Sörfőzde nem egy falak mögé bújtatott vállalat, hanem Bécs városának szerves részét képezi. A Sörfőzde kemencetornya Bécs városának egyik szimbólumává vált, csak úgy, mint a Szent István-székesegyház vagy az Óriáskerék.

Az Ottkringer Sörfőzde kimagasló minőségén túl megkülönböztethető a versenytársaktól az által is, hogy egészen a megalapítása óta a gyártás közvetlenül a Sörfőzde területén történik, Bécs szívében. A sörfőzde falai között három márka egyesül, így több mint 12 különböző fajta sör található itt meg. A sörgyár elhelyezkedése miatt a Wilhelminenberg közelében található, segítségével ásványvizeket képes felhasználni a gyártási folyamatokhoz. Az osztrák sörfőzés művészete, a gazdag sörválaszték és természetesen a "Reinheitsgebot" (Német tisztasági törvény) támogatják a sörgyártás folyamatának minden lépését.

Közel 150 emberből álló személyzetet foglalkoztat a sörfőzde a történelmi alapítású Wien-Ottakringben. Ez a város az összes termék előállítási és a palackozási folyamatának helyszíne is egyben, egészen 1837 óta. Az értékesítés főleg Ausztriában jelentős, míg az export jelenleg még csak kismértékben figyelhető meg. Az Ottakring Brauerei AG 2014-es pénzügyi forgalma 77 millió Euro volt.

A siker kulcsa: a legtisztább forrásvíz felhasználása, a minőségi komló és maláta feldolgozása, mely a sörfőző mester kezei között, – az alapanyagok kiválasztásától, a bonyolult főzési folyamatokon keresztül egészen a palackozásig – a képzett munkatársak segítségével készül szívvel-lélekkel.

Számokban kifejezve

Már 175 éve is Ottakringben főzték a sört. Pontosan 1837-ben alapították az Ottakringer Sörfőzdét. Napjainkban 150 fős személyzet dolgozik itt, 530,000 hektoliter sört főzünk évente és 2014-ben 77 millió Euro árbevételt generáltak az értékesítéseink. Fontos megjegyezni, hogy nem csupán sörfőzéssel foglalkozunk, hiszen a bécsi városi élet szerves részét képzi a sörfőzde területe, mely jelentős események helyszínéül szolgál.

Pécsi sörfőzde gép közelről

Számok

 • 77 millió Euro árbevétel
 • Több mint 530,000 hektoliter sör termelése éves szinten (exporttal együtt)
 • kb. 6%-os piaci részesedés Ausztriában
 • Több mint 150 munkatárs
 • 118 méter mély kút
 • Több mint 12 fajta sör – minden alkalomra és minden ízlésre megfelelő

Tények

 • az igazgatótanács: okleveles mérnök Matthias Ortner, MBA (marketing és értékesítés) és Mag. Roman Schnait (termelés és pénzügy)
 • sörfőző mester: okleveles mérnök Tobias Frank
 • sörgyártás hagyománya 1837 óta
 • a második legnagyobb Bécsben
 • sörfőzés kizárólag a "Reinheitsgebot" (német sör tisztasági törvény) szerint
 • sörfőzés az AMA-Gütesiegellel 2008 óta
 • IFS-tanúsítvánnyal
 • megtisztelve az Osztrák Mezőgazdasági, Erdészeti, Környezetvédelmi és Vízügyi Szövetség által az éghajlat-és a környezetvédelem hozzájárulásáért
 • egyedülálló esemény és kulturális helyszín
 • aktív támogatásával évente több, mint 5,000 esemény – a legnagyobb fesztiváloktól hallgatói rendezvényekig
 • 2 Ottkringer üzlet Bécsben és St. Pöltenben

Bécsi minőség

A legkülönbözőbb féle Ottakringer söröket - egészen a klasszikus Ottakringer Hellestől a Gold Fassl Spezialig, a legfiatalabb fajtáig, az organikus Gold Fassl Pur vagy az új mégis történelmi jellegű Ottakringer Wiener Originalig – az örök klasszikus és az új ötletek teszik egyedivé. A sörök kivételes minőségű, tiszta mély forrásvízből, minőségi komlóból és gondosan kiválasztott malátából készülnek.

Több mint sörfőzde

Az Ottakringer sörfőzde egy olyan helynek tekinti magát, ami az élet apró örömeivel hozható leginkább összefüggésbe. A látogatóinkat mindig is nagy örömmel és lelkesedéssel fogadtuk – akár lehet céges esemény, esküvő vagy baráti összejövetel. Már az első pillanattól fogva érezhetik a látogatóink, hogy az Ottakringer sörfőzdében a múlt mindenhol jelen van. Durva felületek, lenyűgöző acéltartók és a nagy ipari lámpatestek sikkes jelleget adnak a helynek. Fából készült rusztikus gerendák díszítik a mennyezetet, miközben fehér falak és sárga színű bárok egymás stílusát kiegészítve adják meg az összhangot. Az antik és modern stílusok szerencsés ötvözete adja meg az Ottakringer sörfőzde különleges hangulatát. Az épület tetején elhelyezkedő „Darreturm” nevű kemence torony a legfontosabb jelképe a sörfőzdének, amely minden üveg Ottakringer sörön megtalálható.

Családi együttműködés

Különböző fajtájú sörök magas minőségének hátterében az áll, hogy minden egyes munkatársunk pontosan tudja mi a feladata és annak elvégzéséhez ért a legjobban. Nap, mint nap igyekeznek ennek a kiváló minőségnek a fenntartásában. Személyes kapcsolatot ápolnak minden vendéglő tulajdonossal, beszállítóval és szervezővel. A sörfőző mestertől, a minőségügyi vezetőn keresztül az eseményszervezőn át a sör kiszállítóig minden munkatársunk az Ottkringer szellemében él. A „Dein Bier ist mein Bier” jelige azt jelenti, hogy „A te söröd az én söröm”. Ez az amit, az Ottakringer vásárlói érezhetnek minden egyes sörünkön.

Személyes szolgáltatások

Partnereink az Ottakringer Sörfőzde magas elkötelezettségét és felelősség vállalását minden egyes alkalmazotton észlelhetik. Az Ottakringer Sörfőzde csapata csak akkor nyugszik meg, ha az ügyfél összes kérése teljesül és az elégedett a szolgáltatásainkkal. A vendéglősök és az eseményszervezők mindig cégünk kiemelt figyelmét élvezik, mivel ők tartják a közvetlen kapcsolatot a végső fogyasztóinkkal.